2015. november 9., hétfő

Ősz a Central Parkban

Tegnap találkoztam Edinával és elmentünk a Central Parkba megnézni az őszi színeket. Mit mondjak gyönyörű, majd beszéljenek inkább a képek. Ami vicces, hogy november van és nagyon jó idő – múlt héten sokszor kabát nélkül voltam. Állítólag decemberig így lesz, ami nagyon szokatlan itt. Még viccesebb, hogy közben a kori pályák már elkészültek, és a Central Parkban nagyon hangulatosan, 15 fokban korcsolyáznak az emberek. :D
70 éve alapították az ENSZ-t, és van egy érdekes emlékmű most a parkban. Középen van egy gömb amit spirálosan 70 figura vesz körül (mindegyik egy-egy évet jelent). Majd ezt viszik nagyobb városokba is mindenfelé a világban.
Elsétáltunk a Belvedere kastély felé. Csodás panoráma, a park legmagasabb pontja. Az 1869-ben elkészült épületet eredetileg mesepalotának szánták. Az Amerikai Meteorológiai Intézet 1919 óta itt végzi napi méréseit.
Megnéztük volna a Dakota házat – John Lenon élt itt majd itt is gyilkolták meg – csak éppenséggel renoválják vagy valami, mert semmit nem látni belőle. :D Elmentünk a Strawberry Fields-hez, itt egy könnycsepp alakú park van kialakítva John Lenonnak. Középpontja egy fekete-fehér mozaik. Közeli bronztáblán 121 ország (Magyarország is) neve áll. Ezek az országok fákat, növényeket és köveket adományoztak a „béke kertjének” elnevezett emlékparkhoz.
Shake Shack-be ettünk a Madison Square Parkban (metróval mentünk a Vasaló-házhoz, kerestem, hogy hol van mikor felértünk, csak azért nem láttam, mert mellettünk volt. :D.) Általában fél órás sor áll, de most elég szerencsések voltunk. Kiültünk a kis asztalokhoz, mivel hamar sötétedik ezért mire leültünk felkapcsolták a kis égőket felettünk. :) A Shake Shack 2000-ben kezdte itt a parkban pályafutását, egyetlen hot dogos standdal. Most már több étterem is van a keleti parton, de megtalálható Isztambulban, Dubajban vagy Londonban is.
Aztán Edinának menni kellett dolgozni, elkísértem aztán hazafelé vettem az irányt. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése